perjantai 26. maaliskuuta 2010

Tavaraa tarjolla

Tänään vietettiin äiti-tytär-laatuaikaa Stockmannin lemmikkieläinosastolla. Paljon on kaikennäköistä tarviketta tarjolla. Ihmisten varallisuus on lisääntynyt ja siitä on myös lemmikkikauppa siivunsa haukannut. Helsingin kokoisesta kaupungista löytyy varmasti jo useitakin luksusliikkeitä lemmikkien tarpeisiin. Vastikään oli Helsingin Sanomissa juttu täyden palvelun koirahoitolasta, jossa palveluja tarjottiin hieronnasta ja manikyyristä ulkoilutukseen ja kylvetykseen.

Toki on hienoa, että lemmikkiä halutaan hoivata ja hemmotella, mutta näin ihan tavallisella maalaisjärjellä ajateltuna niin onkohan tuo kaikki nyt ihan tarpeellista? Tuleeko se normaali, terve (huom. terve, fysioterapiat erikseen) koira siitä erityisen onnelliseksi, kun se viedään hierojalle? Vai ajaako saman asian oman emännän tai isännän hellyyden ja huomionosoitukset? Maalaisjärjellä ajattelisin, että normaali koira on normaalin onnellinen normaalista arkielämästä, mutta ehkä olen väärässä.

Entäs sitten ne tavarat? On timantein koristeltuja ruokakuppeja (sopivat sisustukseen paremmin kuin askeettiset teräskipot?), on kaulahuiveja, on älypelejä ja jos vaikka sun mitä. Älypelien hinta vaihteli 29,90-49,90 välillä. Äiti ilahtui suuresti, kun tytär totesi että näitä voi ihan hyvin askarrella itsekin vessapaperirullista. Makuualustaksi lemmikille voi valita esimerkiksi kuninkaallisen oloisen rautasängyn, kotoisen rottinkikorin tai Marimekon Unikko-kankaisen jättityynyn. Harjoja oli valtava hyllyllinen. Mistä minä tiedän valita juuri sen oikean? Kysyn myyjältä -totta kai, mutta ihmettelen vaan, että eroaako koirankarvat nyt niin paljon toisistaan, että harjojakin tarvitaan useita kymmeniä sortteja? Karva kuin karva...?

Tuotteista yksi kiinnosti muita enemmän ja se oli auton takatilaan laitettava "makuualusta." Tuote oli reunallinen (korkeus ehkä n.20 cm) patja, jolloin koiralla lienee turvallisempi olo omassa pesässään takaboxissa. Pitänee myös auton siistimmässä kunnossa. Turvavöille oli reiät reunoissa, joten koiran voi kiinnittää kuljetusvaljaisiin matkan ajaksi. Reunoissa oli muutama pikkutasku. Koira voi laittaa matkalukemisensa niihin.

Pakkauksessa oli kaksi kuvaa systeemistä käytössä, toisessa kuljetettiin koiraa, toisessa juomakoreja. Hinta oli 49,90. Se vaikutti siltä, että vastaavanlaista ei itse hetkessä askartele. Onko kellään kokemusta moisesta värkistä? Jotenkin tuli sellainen olo, että saattaisi tehdä matkustamisesta tavaratilassa hitusen miellyttävämmän oloista. Vai onkohan se niin, että tässä vaiheessa sitä kuvittelee, että koira matkustaa tavaratilassa ja kohta huomaa, että siinähän se istuu mukavasti takapenkin keskellä, jos ei peräti etupenkillä?

Saattaa olla, että ihmetykseni herättää huvitusta ja kummastusta tietävämpien joukossa, mutta otan riskin ;) Otan myös ilolla vastaan kollegoiden näkemyksiä aiheesta. Ehkä löydän itseni muutaman vuoden päästä istumasta koirahoitolan odotushuoneessa odotamassa koiraani kylvystä raikkaana ja hyväntuoksuisena saapuvaksi. Siinä vaiheessa saa muistuttaa tästä tekstistä ja näistä mielipiteistä. Haluan kuitenkin vielä toistaiseksi vakaasti uskoa, että oma kylpyhuone on ihan riittävän hyvä paikka, myös koirallemme.

6 kommenttia:

 1. Hei,
  tulin vastavierailulle. Tuo pennun odotuksen tunne on itselläni vielä hyvin muistissa. Eihän tuon oman tirriäisen saapumisesta kuitenkaan ole kuin pian kolme kuukautta. Voi se kasvaa niin äkkiä, kolmessa kuukaudessa on tapahtunut suuria... kuten blogistanikin pystyy huomaamaan. Onnea teille uudesta perheenjäsenestä!
  Mitä noihin tavaroihin tulee niin se lienee jokaisen oma asia kuinka koiraansa haluaa helliä. Itse uskon kuitenkin, että koira on ihan riittävän onnellinen ilman koirakylpylöitäkin yms. hoitoja. Hierojalle toki voi aktiivista urheilua harrastavaa koiraa viedä, jollei itse osaa oikein koiraansa hieroa. P.S: meillä on auton takatilassa koiralla oma peitto+viltti ja ne saavat riittää =) Häkki on myös hyvä vaihtoehto, mikäli sellainen autoon sopii. Collie vaatii kuitenkin aikas suuren häkin, jotta mahtuu myös seisomaan siellä. (varsinkin uros) =)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommentistasi! Blogihistoriani ensimmäisestä :)

  VastaaPoista
 3. Täältä tulee toinen kommentti :)
  Aika menee eteenpäin ja olette kohtapuoliin tervetulleita pentusia katsomaan :)

  Uusia kuvia on taas tulolla loppuviikosta.

  Tapaamistanne odottaen

  Kasvistäti

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo pienet pennut. vuoden päästä teilläkin on jo iso nuoriherra! Ne kasvavat niin nopsasti. Onneksi tuntuu siltä, että ovat kuitenkin aina parhaassa mahdollisessa iässä.

  Ihan vaan tietämättömämä, että pitävätkö lk-colliet uimisesta? Fanni labukka 11 kk kun haisee tuossa ojavedeltä, kun sinne on pakko päästä uimaan...

  VastaaPoista
 5. Jotkut tykkäävät uida, jotkut taas ei. Meidän Einari on se EI :)) Joskus innostuu juoksemaan rantavedessä ja hieman uinutkin. Mutta ei se sinne veteen ilman kepin heittoa mene :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, täällä tapahtuu!! On jäänyt käymättä, kun tuo alkupuoli ollut pikkasen hiljasta. Odotamme kovin innokkaina niin tapaamista kuin kuviakin, kuten ehkä Merja eri yhteyksistä oletkin osannut päätellä.. :)Ja sitten Maarit, meidän pitää ehdottomasti järjestää joskus koira-treffejä.

  VastaaPoista